Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyki z dyni i kopytek"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2145
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 983
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2145
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 983
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Dokładnie utłuc i odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Do ziemniaków dodać przesianą mąkę, jajka i szczyptę soli. Wyrobić ciasto, uformować wałeczek, kroić ukośnie w kawałki o długości około 2 cm. Kopytka ugotować w osolonym wrzątku (około 6 minut od wypłynięcia), schłodzić.
Dynię umyć, obrać, usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Ugotować w osolonej wodzie na półtwardo. Kopytka i dynię nadziewać na przemian na szpadki, oprószyć solą, pieprzem i listkami tymianku, usmażyć na oleju lub grillu.
Warto wzbogacić smak takich szaszłyków, dodając do nich np. plasterki wędzonego boczku albo małe fioletowe cebule.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium