Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki z bakłażanem i boczkiem"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4824
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 874
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4824
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 874
Składniki
Bakłażana umyj, pokrój w plastry, oprósz solą. Ziemniaki wymyj, pokrój w plastry, przypraw solą i pieprzem. Brzoskwinię lub morele umyj, obierz ze skórki. Na patyczki do szaszłyków nabijaj zwinięte plastry boczku i cząstki owoców.
Ziemniaki smaż na rozgrzanym oleju. 10 minut przed końcem smażenia ziemniaków usmaż bakłażany. W naczyniu żaroodpornym układaj plastry usmażonych ziemniaków i bakłażana, a na nich szaszłyki. Całość zapiekaj 20 minut w temp. 180°C. Przed podaniem posyp koperkiem.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień