Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki w winie"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 154
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 154
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Mięso pokrój na 8 kawałków podobnej wielkości. Połowę z nich owiń plastrami boczku. Zawijając, włóż pod boczek listki szałwii.
Następnie mięso ponadziewaj na igły do szaszłyków, dopraw solą i pieprzem. Brytfannę wysmaruj olejem, włóż do niej szaszłyki, a na wierzch połóż połowę masła. Wlej wino.
Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 220° C przez 30 minut. Podczas pieczenia mięso polewaj powstałym sosem.
Gotowe szaszłyki wyjmij i odłóż w ciepłe miejsce. Do sosu powstałego podczas pieczenia dodaj resztę masła i szklankę wody.
Całość zagotuj. Mieszając, wlej kwaśną śmietanę. Szaszłyki nałóż na talerze, polej sosem i ozdób mieszanką sałat.Źródło: Na żywo