Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki po arabsku"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1203
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1203
Składniki
Pomidory natnij przy ogonku i wyżłób. Posiekaj drobno miąższ i wrzuć do miseczki. Obierz ogórka, usuń pestki a resztę posiekaj i wymieszaj z miąższem pomidorów. Dodaj posiekane liście mięty, bazylii, zieloną część dymki, sok z cytryny i kuskus.
Wymieszaj. Pokrój polędwicę, cukinie, paprykę i ser halloumi w kostkę o wymiarach 2 x 2 cm. Na zwilżone wodą patyczki do szaszłyków nabijaj na przemian mięso, cukinię i ser. Posmaruj szaszłyki odrobiną oliwy, oprósz pieprzem i ułóż na rozgrzanym grillu. Piecz ok. 15 minut. Podawaj z nadziewanymi pomidorami.
Czas przygotowania: 60 minut. Poziom: średni.Źródło: TV14