Szaszłyki owinięte schabem

Szaszłyki owinięte schabem
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
Bardzo szybciutko i prosto się robi a na patyczek można nadziewać dowolne kompozycje.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • Kilka czarnych oliwek
  • Kilka pieczarek marynowanych
  • 1 berlinka
  • 2 ogórki małe konserwowe
  • Olej do smażenia
  • Pieprz
  • Sól
  • Wykałaczki do szaszłyków
  • Bułka tarta do panierki
  • Jajko

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry, następnie rozbijamy.
    2. Doprawiamy pieprzem oraz sola.

  2. 3. Na wykałaczkę nadziewamy na przemian, pokrojony w plastry ogórek, pokrojoną berlinkę, oliwkę, pieczarkę.

  3. 4. Układamy na środku mięsa.

  4. 5. Zawijamy ciasno roladki.

  5. 6. Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku.

  6. 7. Panierujemy w bułce tartej.

  7. 8. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  8. 9. Zapiekamy 30 minut w 180˚C.
    10. Po upieczeniu wyjmujemy patyczki i kroimy wzdłuż.
    11. Szaszłyki gotowe.
    12. Smacznego.

Komentarze do przepisu (8)

CookWithMe 12 marca 2019
Świetny pomysł :)
slodkisentyment 12 marca 2019
Genialny pomysł :) Piękne :)
Nevermore 12 marca 2019
Przed sezonem grillowym idealna propozycja :) My co prawda już dwa tyg. temu trochę grillowaliśmy na działce, bo... Czytaj całość »
Przed sezonem grillowym idealna propozycja :) My co prawda już dwa tyg. temu trochę grillowaliśmy na działce, bo fajna pogoda była ;)
Po obejrzeniu tych "tysięcy" fot, człowiek nabiera takiego smaka, że ciężko będzie wytrzymać do powtórki z łazanek hihi.
Pycha, mniam, mniam - 7 ;)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ½ kg schabu
  • Kilka czarnych oliwek
  • Kilka pieczarek marynowanych
  • 1 berlinka
  • 2 ogórki małe konserwowe
  • Olej do smażenia
  • Pieprz
  • Sól
  • Wykałaczki do szaszłyków
  • Bułka tarta do panierki
  • Jajko
Składniki