Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki na sałatce na przyjęcie"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 611
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 159
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 170
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 611
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 159
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 170
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Składniki
Dzwonka łososia opłucz, pokrój w kostkę. 2-3 ząbki czosnku przeciśnij przez praskę. Rybę posól, posmaruj przetartym czosnkiem, pokrop sokiem z cytryny i 2 łyżkami oliwy. Posyp mielonym pieprzem.
Por umyj i pokrój na kawałki zbliżone wielkością do kostek łososia. Nakłuwaj na zmianę z doprawioną rybą na szpadki do szaszłyków. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oliwy. Układaj szaszłyki i smaż po 3-5 minut z każdej strony.
Szparagi oczyść, ugotuj do miękkości, przekrój na połówki. Fenkuł oczyść, pokrój na kawałki. Pomidory sparz, obierz. Usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój.
Sparzoną pomarańczę obierz, podziel na cząstki. Liście sałaty opłucz, osusz i porozrywaj na kawałki. 5-6 łyżek oliwy utrzyj ze szczyptą soli, cukru i pieprzu, połącz z 2 łyżkami octu. Szparagi, fenkuł, pomidory, cząstki pomarańczy i liście sałaty wymieszaj, polej sosem. Ozdób kiełkami. Podawaj z szaszłykami.
Czas ok. 35 min; porcja – 370 kcal, cena 5,20 zł.Źródło: Świat kobiety