Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki drobiowo-warzywne"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 438
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12791
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 95
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 438
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12791
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 95
Składniki
Mięso umyj, osusz i pokrój w niezbyt dużą kostkę. Do kubeczka wsyp mieloną paprykę, pieprz kajeński, zioła prowansalskie, dodaj miód, przeciśnięty przez praskę czosnek, sos sojowy oraz olej, wymieszaj. Do miski włóż kawałki kurczaka, zalej marynatą i starannie wymieszaj, aby wszystkie kawałki mięsa były nią pokryte. Przykryj i odstaw do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.
Z papryk usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz i pokrój w kostkę. Cebule pokrój w grube plastry lub ćwiartki. Na patyczki nadziewaj naprzemiennie kawałki kurczaka, pomidorki, cebulę oraz paprykę.
Piecz na średnio rozgrzanym grillu 10-15 minut, od czasu do czasu obracając, aby szaszłyki równomiernie opiekły się ze wszystkich stron, oraz smarując pozostałą marynatą.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 180 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie