Szaszłyki

Szaszłyki
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: jonita
Ładnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje

Składniki

Przygotowanie

  1. Brokuły różyczkujemy, cebulę kroimy w ćwiartki, pieczarki w grube plastry.

  2. Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki i marynujemy. Marynata: przyprawa do szaszłyków, pieprz cayenne, sól, pieprz, olej. Kurczak w marynacie powinien spędzić w lodówce kilka godzin, najlepiej zamarynować poprzedniego dnia.

  3. Na patyki do szaszłyków nadziewamy warzywa na zmianę na zmianę z kurczakiem, kolejność i proporcje wedle własnych upodobań.

  4. Szaszłyki kładziemy na blasze posmarowanej olejem, posypujemy całość przyprawą do szaszłyków i kosteczką czosnkową Knorr, wstawiamy na 20 minut do piekarnika, pieczemy w temperaturze 180 stopni.

  5. Szaszłyki najlepiej smakują z ryżem curry i sosem czosnkowym. Smacznego!

Składniki
Składniki