SZASZŁYKI

SZASZŁYKI
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: LIDECZKA
Po prostu super!!!

Składniki

  • miękkie mięso (np. schab, pierś kurczaka, polędwiczki) w plastach 1-cm, ok. 3
  • śliwki (cwiartki)
  • cebulka pokrojona w cwiartki
  • plastry boczku surowego pokrojonego szeroko
  • pieczarki pokrojone w grube plastry
  • papryka pokrojona w grubsze kawałki
  • ewentualnie przyprawa do grilla
  • oliwa

Przygotowanie

  1. Mięso można wcześniej zamarynowac (np. w oliwie z ziołami, dodatkiem miodu, musztardy, jeśli ktoś lubi).

  2. Poszczególne kawałki nadziewac przemiennie na patyczki szaszłykowe (polac oliwą, posypac przyprawą). Ułożyc na grillu piekarnika.

  3. Piec na złoto. Podawac z pieczywem czosnkowym. Smacznego.

Komentarze do przepisu (1)

viki4545 25 lutego 2012
Pycha!
Składniki
  • miękkie mięso (np. schab, pierś kurczaka, polędwiczki) w plastach 1-cm, ok. 3
  • śliwki (cwiartki)
  • cebulka pokrojona w cwiartki
  • plastry boczku surowego pokrojonego szeroko
  • pieczarki pokrojone w grube plastry
  • papryka pokrojona w grubsze kawałki
  • ewentualnie przyprawa do grilla
  • oliwa
Składniki