Szaszłyki

Przepis dnia 2010-03-03
Szaszłyki
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: granita
Inna propozycja z "greckiego party". Proste i aromatyczne szaszłyki, dzieki jogurtowi w marynacie mieso pozostaje soczyste.

Składniki

Przygotowanie

  1. Cebule, mieso i papryke pokroic na kawalki. Skladniki marynaty wymieszac razem i wymieszac z miesem, papryka i cebula. Marynowac minimum 1 godzine (im dluzej tym lepiej) Nastepnie nakladac na patyczki do szaszlykow na przemian cebyle, mieso i papryke. Grillowac lub piec w piekarniku okolo 20min obracajac co jakis czas.

  2. Podawac z chlebkiem pita, salatka i sosem tzatziki. Zamarynowane mieso z warzywami mozna zamrozic w lodowce. Zamiast kurczaka mozna uzyc schabu

Komentarze do przepisu (2)

wiola1100 01 marca 2010
mniam mniam to coś dla mnie no i mój ulubiony sos tzatziki
kasikzaki 13 marca 2010
Smakują wybornie.....mięso soczyste i aromatyczne. Zrobiłam dzisiaj i podałam z Twoim dipem ze... Czytaj całość »
Smakują wybornie.....mięso soczyste i aromatyczne. Zrobiłam dzisiaj i podałam z Twoim dipem ze szpinakiem....
Mąż był zadowolony z obiadu hehe :)
pozdr
Składniki
Składniki