Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 543
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 424
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 543
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 424
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Składniki
Mielone mięso wieprzowe i baranie przełożyć do misy. Dodać miód, imbir, sezam, szczyptę soli, posiekaną natkę pietruszki i sos sojowy. Dokładnie wymieszać i wyrobić. Zwilżonymi wodą dłońmi formować niezbyt duże kuliste pulpeciki.
Cukinię opłukać, wytrzeć do sucha, pokroić w grubsze plastry, a te na połowy. Na szpikulce do szaszłyków nakłuwać pulpeciki na zmianę z kawałkami cukinii. Szaszłyki posmarować olejem. Kłaść na dobrze rozgrzany ruszt i piec, od czasu do czasu obracając.
Szaszłyki serwować z wcześniej przygotowanym sosem: jogurt naturalny wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekanym szczypiorkiem, doprawić przyprawą typu vegeta.
Czas przygotowania: około 40 minutŹródło: Życie na gorąco