Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyk z warzywami"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 229
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 525
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 229
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 525
Składniki
Mięso umyj, oczyść i pokrój w dużą kostkę. Oliwę wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sokiem z cytryny, oregano, solą i pieprzem. Włóż mięso do marynaty. Odstaw na 2 do 4 godzin.
Kukurydzę gotuj przez 10-15 minut na półtwardo. Ostudź i podziel na mniejsze kawałki. Pokrój papryki.
Na metalowe lub drewniane patyki nadziewaj po kolei: kukurydzę, mięso, paprykę czerwoną, mięso, paprykę żółtą. Opiekaj ze wszystkich stron.Źródło: Takie jest życie