Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyk z polędwicy"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8177
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 183
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 400
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8177
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 183
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 400
Składniki
Mięso umyj, osusz i pokrój w grubsze plastry. Umyj jabłko, usuń gniazdo nasienne i pokrój w większe kawałki. Morele opłucz i odsącz.
Nadziej na patyczki na przemian kawałki mięsa, jabłka i moreli. Wlej do miski połowę oleju, dodaj drobno pokrojony tymianek, suszony majeranek i dobrze wymieszaj.
Przygotowane szaszłyki posmaruj marynatą i odstaw na 15 minut, aby przeszły smakiem przypraw. Na patelni rozgrzej pozostały olej. Szaszłyki posól i popieprz, następnie smaż z każdej strony.
Do patelni po szaszłykach dodaj kwaśną śmietanę, miód, wino jabłkowe, sól i pieprz. Chwilę podgrzewaj.
Na talerzach ułóż umytą, porwaną sałatę, dodaj szaszłyki i całość polej sosem.
Czas przygotowania: 30 minut 580 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień