Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyk z kurczaka w boczku"
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 161
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 314
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1089
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 26
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1533
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 161
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 314
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1089
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 26
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1533
Składniki
Mięso umyj, osusz i pokrój na kilkucentymetrowe kawałki. Następnie posyp z każdej strony solą oraz pieprzem. Każdy kawałek kurczaka owiń plastrem boczku. Patyczki do szaszłyków zwilż wodą i nadziej na nie mięso. Każdy kawałek oddziel listkiem laurowym.
Szaszłyki włóż do brytfanki. Skrop oliwą. Obok ułóż gałązki rozmarynu i posyp ziołami. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 180° C przez 20 minut. Szaszłyki możesz podać z pieczonymi warzywami i sosem czosnkowym.Źródło: Na żywo