Szaszłyk między piersiami

Szaszłyk między piersiami
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
pomysł zaczerpnięty od siostry Anastazji :)

Składniki

  • 1 kg piersi z indyka lub kurczaka
  • 4 pieczarki
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 cebula
  • 12 oliwek bez pestek
  • 4 plastry boczku wędzonego surowego
  • 2 jajka + bułka tarta
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, pieczarki, paprykę, cebulę obrać.
    Na patyczki do szaszłyków nabijać kolejno oliwkę, boczek, cebulę,paprykę. Mięso pokroić na płaty, rozbić delikatnie tłuczkiem do mięsa. Na każdym plastrze mięsa położyć szaszłyka i zawinąć w mięso.

  2. Mięso panierować w jajku i bułce tartej następnie smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Mięso przekroić wzdłuż patyczka jednocześnie go usuwając.

  3. Smacznego

Komentarze do przepisu (17)

figg 16 lutego 2014
Wygląda super i zapewne tak smakuje:-)))
BEATA1978 16 lutego 2014
Super :)
Konto usunięte 16 lutego 2014
Anetko, to jest kapitalne :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 kg piersi z indyka lub kurczaka
  • 4 pieczarki
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 cebula
  • 12 oliwek bez pestek
  • 4 plastry boczku wędzonego surowego
  • 2 jajka + bułka tarta
  • sól, pieprz
Składniki