Szaszłyk

Szaszłyk
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Magnat
Proste do wykonania,szybkie i smaczne szaszłyczki.

Składniki

  • cebula, wg potrzeb
  • papryka, wg potrzeb
  • cukinia mała, wg potrzeb
  • schab lub pierś z kurczaka, wg potrzeb
  • Boczek wędzony, wg potrzeb
  • sól,pieprz, wg potrzeb
  • olej do posmarowania całości, wg potrzeb

Przygotowanie

  1. Pierś kurczaka,lub schab pokroić w centymetrowe plastry,posolić i popieprzyć najlepiej zostawić na noc w lodówce.Cukinię,paprykę,cebulę,boczek pokroić na odpowiedniej grubości talarki.Następnie jak będziemy mieć wszystko gotowe nabijamy kolejno na patyczki po nabiciu smarujemy całość olejem i układamy na aluminiowej tacy,którą układamy na dobrze rozgrzany ruszt.Po upieczeniu praktycznie już na sam koniec możemy całość posypać dowolną przyprawą do mięs grillowanych ja preferuję przyprawę do kurczaka.Smacznego

Komentarze do przepisu (2)

annawk 16 sierpnia 2009
pyszne, właśnie miałam podać swój przepis na szaszłyki, ale chyba się powstrzymam
kejtkejt 06 grudnia 2010
Genialne! Świetna odmiana dla boczku:)
Składniki
  • cebula, wg potrzeb
  • papryka, wg potrzeb
  • cukinia mała, wg potrzeb
  • schab lub pierś z kurczaka, wg potrzeb
  • Boczek wędzony, wg potrzeb
  • sól,pieprz, wg potrzeb
  • olej do posmarowania całości, wg potrzeb
Składniki