Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z nutą rozmarynu, danie kuchni perskiej z książki Persiana.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 285
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 406
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 318
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 267
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 285
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 406
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 318
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 267
Składniki
Szafran roztarłam w moździerzu i zalałam dwiema łyżkami wrzątku. Za chwile ostygnie. Filety posoliłam popieprzyłam , posypałam posiekanym rozmarynem. Skropiłam oliwą czosnkową. Przepis zakłada zanurzenie całej ryby w płynie ale to byłoby marnotrawstwo i do tego zbyt tłuste. Do naczynia wlałam szafran, ułozyłam filety skóra do góry. Jeśli mamy filet bez skóry, rybę można obrócić, jak tylko nabierze koloru. Rybę można smażyć lub piec.
Ryba jest delikatna i aromatyczna. Smacznego :)