Syta patelnia.

Syta patelnia.
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Usmażone kostki ziemniaków z połówkami małych pieczarek oraz skwarkami boczku z cebulą i przyprawami.

Składniki

Przygotowanie

  1. Obrane wymyte ziemniaki kroimy w kostkę, wymyte pieczarki kroimy na połówki i smażymy na gorącym oleju na rumiany kolor. Dodajemy pokrojony boczek i cebulę,cebulę kroimy w ćwierć plastry a boczek w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy na patelni, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym do smaku. Smażymy pod przykryciem do miękkości składników.

  2. Podajemy na gorąco.

    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (3)

bryssska 08 października 2018
Super przepis, jak znalazł na te chłody za oknem ;-D
basiliana 08 października 2018
Bardzo smaczne danie, na pewno pysznie by smakowało z kefirem.
babcitereskiciasta 09 października 2018
Same dobroci na patelni.:)
Składniki
Składniki