Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadchodzi jesień, a wraz z nią sezon na przeziębienia i infekcje. Jak obronić się przed chorobą i wzmocnić swoją odporność? Proponuję Wam coś niezwykłego – syrop z cebuli! Syrop z cebuli to mikstura na którą przepis znany jest od pokoleń. Być może w dzieciństwie robiła go Wam mama lub babcia. Syrop ten jest łatwy i szybki w przygotowaniu, a do tego niedrogi. Jego zalety są natomiast ogromne. Przede wszystkim ma działania bakteriobójcze i antywirusowe. Zawiera wiele witamin (A, B, C, PP) oraz mikroelementów (cynk, selen, fosfor, wapń). Cebula ma też dużo żelaza, dlatego polecana jest osobom mającym skłonność do anemii. Reguluje trawienie, wzmacnia odporność, poprawia krążenie. Syrop obniża też gorączkę, pomaga przy chorobach pęcherza lub dróg moczowych. Jeżeli zdecydujecie się na przygotowanie domowego syropu z cebuli, potrzebne Wam będą jedynie: 2-3 cebule cukier słoik Cebule drobno siekamy. Na spód słoika sypiemy cukier (tak, aby przykrył dno). Wrzucamy część cebuli i znów przesypujemy cukrem. I tak dalej, aż wykorzystamy całe warzywo. Można też dodać sok z cytryny lub miód. W ten sposób stworzycie własną, niezawodną broń na bakterie i zarazki. I choć smak syropu nie jest wyjątkowo przyjemny – na prawdę warto go pić. Wystarczą 2-3 łyżeczki dziennie.
Polecam.
Odsłon: 69
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 31
Szybkie i łatwe ciasto z mikrofali idealne kiedy masz ochotę na coś słodkiego.
Odsłon: 61679
Polecam.
Odsłon: 75
Polecam.
Odsłon: 69
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 31
Szybkie i łatwe ciasto z mikrofali idealne kiedy masz ochotę na coś słodkiego.
Odsłon: 61679
Polecam.
Odsłon: 75
Składniki