Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrniki to rodzaj ukraińskich racuszków z sera. Są delikatne i pyszne w smaku. Robi się je szybko. Potrzebujemy tylko prostych składników, a uzyskamy na prawdę pyszne placuszki serowe, które możemy podać na sycące śniadanie, słodki obiad czy też szybką kolację. Syrniki to placuszki wywodzące się z Ukrainy i Białorusi. Dziś zaproponuję syrniki z dodatkiem banana. Równie smaczne jak syrniki z samego sera, ale jeszcze wzbogacone smakiem i zapachem banana.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 358
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 358
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Składniki
Ser i banana blendujemy na gładko
Dodajemy pozostałe składniki i blendujemy lub mieszamy już łyżką na jednolite ciasto
Na osobny talerz wysypujemy kilka łyżek mąki
Za pomocą łyżki nabieramy ciasto i zsuwamy go na talerz z mąką przy pomocy drugiej łyżki
Tam obsypujemy masę również z wierzchu mąką i już w ręce formujemy placuszek
Placki kładziemy na rozgrzanej patelni z olejem lub masłem klarowanym i smażymy z obu stron do zrumienienia
Odsączamy na papierowym ręczniku
Podajemy posypane cukrem pudrem, z dżemem, miodem lub syropem klonowym