Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i pyszne Cytryny po upieczeniu sa slodkie i bardzo aromatyczne (najlepiej smakuja razem z filetami anchovies) Kapary doprawiaja rybe, takze nie wymaga ona dodawania soli.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9840
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 243
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9840
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 243
Składniki
Rozgrzac piekarnik do 200 C Oliwe wymieszac z rozmarynem (same listki) i kaparami i sokiem z ok pol cytryny.
Kazdy kawalek ryby obtoczyc w marynacie i wsadzic do naczynia (zaroodpornego) w ktorym ryba bedzie sie piekla
Reszte cytryny pokroic w bardzo cienkie plasterki i polozyc na rybie i posypac reszta kaparow.
Anchovies przekroic na pol (wzdluz) i polozyc na cytrynie.
Reszte marynaty wylac na rybe
Jesli mamy czas to odlozyc rybe w zimne miejsce, jesli nie wsadzamy rybe do piekarnika i pieczemy ok 20min
Podawac np z pieczonymi ziemniakami, mozna dosolic jesli ktos lubi bardzo slona rybe,