Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny swojski makaron bardzo zdrowy !!
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 446
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32622
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 109
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 446
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32622
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 109
Składniki
Mąkę wysypać na stolnicy(stożek) zrobić w nim otworek(jak wulkan) .Wbić do niego jajka ,dosypać soli.Ugniatać aż do jednolitej masy.Jeśli będzie za suche i będzie się kruszyło dolać odrobinę wody.Masa musi odejść od ręki(jak plastelina). Podzielić ciasto na 2 kawałki. Podsypać stolnicę mąką .Rozwałkować ciasto na grubość ok 1-2 mm. Wysuszyć.Jak się podsuszy zwinąć w rulon i ciąć na zapałkę-gotować jak zwykły makaron.