Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Świderki z łososiem"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1177
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 127
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1177
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 127
Składniki
Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu, odlej. W osobnym naczyniu ugotuj brokuły (ok. 10 minut), odlej na sicie. Filet z łososia opłucz, osusz, oprósz solą i pieprzem, pokrój w kostkę. Skrop sokiem z cytryny. Oczyść i posiekaj w krążki por.
Na patelni rozgrzej masło, obsmaż kawałki ryby. Dodaj krążki pora. Chwilę smaż razem. Zalej śmietaną. Duś na małym og niu pod przykryciem 10 min. Dodaj makaron i brokuły. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj z wiórkami parmezanu.
porcji, czas ok. 40 min; porcja – 380 kcal, cena 5 zł.Źródło: Świat kobiety