Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W jabłkowo cebulowym sosie.
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 141
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 144
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 141
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 144
Składniki
Tuszkę rozmroziłam, usunęłam pozostałości piór i przecięłam ja wzdłuż.
Połówki obtoczyłam w mące i obsmażyłam na rumiano. Od strony skóry smażyłam go dłużej na mniejszym ogniu- bażant ma sporo tłuszczyku pod skórą. Po obsmażeniu włożyłam bażanta to gotującej się wody- takiej ilości aby go przykrywała. jeszcze ziele angielskie i liść laurowy.
Na tej samej patelni podsmażyłam cebule pokrojone w szóstki i jabłka pozbawione gniazd nasiennych. Dodałam je do bażanta i jeszcze sól chili. Teraz trzeba poczekać około 1,5 h, można czasami sprawdzić czy danie nie przywarło.
Sos wyszedł mi trochę za rzadki, dlatego zagęściłam go mąką. Jabłka i cebula już się dawno rozpadły. Na koniec dodałam musztardę. pogotowałam jeszcze 5 minut i było gotowe!
Smacznego :D