Świąteczne polędwiczki

Świąteczne polędwiczki
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Mięso, które rozpływa się w ustach. Tak przyrządzone polędwiczki są idealne na każdą okazje. Przyrządzam je bardzo często, ponieważ zawsze smakują wyśmienicie. Moja rodzina pokochała ten smak od pierwszego kęsa. Posmakuj i przekonaj się Sam.

Składniki

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • 4 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • Sól
  • 3 sosy grzybowe w proszku
  • 100 g grzybów suszonych
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. 1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki, kroję w plastry i lekko rozbijam. Mięso doprawiam solą oraz polewam sosem sojowym, Dokładnie mieszam i odstawiam na godzinę w chłodne miejsce. Grzyby zalewamy gorącą wodą i również odstawiam.

  2. 2. Następnie każdy plaster mięsa obtaczam w sosie grzybowym ( dwa sosy grzybowe) i smażę na rozgrzanym olej z obu stron.

  3. 3. Do brytfanki wlewam dwie szklanki wody i gotuję.Mięso po usmażeniu przekładam do brytfanki, grzyby odlewam z wody, przekładam do mięsa i duszę pod przykryciem 20 minut.
    4. Na koniec sos zagęszczam ostatnim sosem grzybowym rozrobionym w małej ilości wody. Dwie minuty gotuję.

  4. 5. Polędwiczki podajemy z tortellini.
    6. Gotowe.
    7. Smacznego.

Komentarze do przepisu (1)

Nevermore 25 listopada
Polędwiczki zawsze rozpływają się ustach, a jak jeszcze ma się je z pewnego i sprawdzonego źródła, to szkoda... Czytaj całość »
Polędwiczki zawsze rozpływają się ustach, a jak jeszcze ma się je z pewnego i sprawdzonego źródła, to szkoda do sklepu wchodzić ;) Pyszne jedzonko :)
Składniki
  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • 4 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • Sól
  • 3 sosy grzybowe w proszku
  • 100 g grzybów suszonych
  • olej do smażenia
Składniki