Świąteczne Polędwiczki

Świąteczne Polędwiczki
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Mięso faszerowane kapusta kiszoną w pysznym borowikowym sosie

Składniki

  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • 20 dag pieczarek
  • Cebula
  • 20 dag kapusty kiszonej
  • Pieprz
  • Sól
  • Olej do smażenia
  • Papryka czerwona
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • Francuska zupa cebulowa
  • Kremowa zupa borowikowa
  • ½ śmietany 18%

Przygotowanie

  1. 1. Mięso obieramy z błonek, rozcinamy, wzdłuż ale nie do końca i rozbijamy.
    2. Doprawiamy solą oraz pieprzem.

  2. 3. Obieramy cebulę drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
    4. Do cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
    5. Następnie łączymy z pokrojoną w paseczki papryką.

  3. 6. Wlewamy sos sojowy oraz dodajemy kapustę, prużymy 10 minut.

  4. 7. Tak przygotowanym farsz rozkładamy na środku mięsa.

  5. 8. Zwijamy w roladę.

  6. 9. Układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C.


  7. 10. Zupy razem ze sobą łączymy wlewamy 1 ½ szklanki wody oraz ½ szklanki śmietany, 5 minut gotujemy.





  8. 11. Wyszedł nam gęsty sos, który wylewamy na dno naczynia i układamy upieczone i pokrojone mięso.

  9. 12. Danie gotowe.
    13. Smacznego.

Komentarze do przepisu (6)

szpileczkiibabeczkiblog 13 grudnia 2019
Pyszny przepis ;)
Nevermore 13 grudnia 2019
Ooooo, jakie pyszności, jak zwykle zresztą :D
Świąteczne? Kto by tyle czekał, u mnie by zniknęły w jeden... Czytaj całość »
Ooooo, jakie pyszności, jak zwykle zresztą :D
Świąteczne? Kto by tyle czekał, u mnie by zniknęły w jeden dzień hihi. DYCHA jak nic :)
ElMar 13 grudnia 2019
Smakowite polędwiczki:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • 20 dag pieczarek
  • Cebula
  • 20 dag kapusty kiszonej
  • Pieprz
  • Sól
  • Olej do smażenia
  • Papryka czerwona
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • Francuska zupa cebulowa
  • Kremowa zupa borowikowa
  • ½ śmietany 18%
Składniki