surówka z selera

surówka z selera
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
zniewalający zapach selera :)))

Składniki

  • 1 duży seler
  • garść rodzynek
  • 200 g śmietany 12% lub 18%
  • 4 łyżeczki cukru
  • kwasek cytrynowy

Przygotowanie

  1. selera obrać i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Starty seler zalać wrzącą wodą, dodać trochę kwasku cytrynowego (do smaku u mnie na czubku łyżeczki). Rodzynki zalać wrzątkiem i zostawić żeby dobrze się namoczyły. Odcedzić seler i rodzynki, przełożyć do miseczki, dodać śmietanę i cukier, wymieszać (w razie potrzeby dosłodzić). Smacznego

Komentarze do przepisu (9)

rosse 24 lutego 2013
Robię podobną tylko dodaję jeszcze pomarańczę i jabłka.Lubię bardzo surówki z selerem,twoją wrzucam do... Czytaj całość »
Robię podobną tylko dodaję jeszcze pomarańczę i jabłka.Lubię bardzo surówki z selerem,twoją wrzucam do ulubionych:)
Konto usunięte 24 lutego 2013
U mnie seler nigdy nie był smakiem przewodnim w surówkach choć nie wiem dlaczego ponieważ bardzo go lubię.... Czytaj całość »
U mnie seler nigdy nie był smakiem przewodnim w surówkach choć nie wiem dlaczego ponieważ bardzo go lubię. Fajna sałatka do ulubionych zabieram:-))
anetas197601 24 lutego 2013
ja tą surówkę robię dopiero od kilku lat, bo jakoś ten seler do mnie nie przemawiał, jednak od kiedy... Czytaj całość »
ja tą surówkę robię dopiero od kilku lat, bo jakoś ten seler do mnie nie przemawiał, jednak od kiedy spróbowałam jest to jedna z wielu moich ulubionych surówek :))) Muszę jeszcze kiedyś wypróbować przepis Rosse bo też zapowiada się pysznie :)) Pozdrawiam Was dziewczyny :))?)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 duży seler
  • garść rodzynek
  • 200 g śmietany 12% lub 18%
  • 4 łyżeczki cukru
  • kwasek cytrynowy
Składniki