Surówka z kapusty kiszonej

Surówka z kapusty kiszonej
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
Do rybki w sam raz.

Składniki

  • 1/2 kg kapusty kiszonej
  • 1 jabłko
  • 1 marchewka
  • pół cebuli
  • oliwa bądz śmietana
  • cukier, sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Kapustę płukamy dwa razy, kroimy, jabłko i marche ścieramy na grubym tarku, cebulkę w kostkę, mieszamy z oliwą bądż śmietaną, doprawiamy do smaku. Ja dałam 2 łyżeczki cukru, dośc dużo pieprzu, no i sól. Wersja z oliwą na zdjęciu.

Komentarze do przepisu (5)

madziak 04 września 2009
Suróweczka niezastąpiona zwłaszcza zimą, a już zrobiona z własnorecznie ukiszonej kapusty - pyszności. I... Czytaj całość »
Suróweczka niezastąpiona zwłaszcza zimą, a już zrobiona z własnorecznie ukiszonej kapusty - pyszności. I mnóstwo witaminki C ;) Pozdrawiam.
Kurka_domowa 04 września 2009
Robię taką od lat, ale zamiast oliwy/śmietany dodaję sok wyciśnięty z jednej cytryny. Na pewno spróbuję... Czytaj całość »
Robię taką od lat, ale zamiast oliwy/śmietany dodaję sok wyciśnięty z jednej cytryny. Na pewno spróbuję wersji ze śmietaną:)
Elkamor 05 września 2009
Ja do kapusty kiszonej dodaje tylko cebulkę pokrojoną w kostkę oraz............kminek.Dodaję smietanę.Pozdrawiam
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1/2 kg kapusty kiszonej
  • 1 jabłko
  • 1 marchewka
  • pół cebuli
  • oliwa bądz śmietana
  • cukier, sól, pieprz
Składniki