Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój ulubiony zestaw ,polecam
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1741
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1741
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Składniki
Słodkie ziemniaki myjemy ,suszymy i kroimy w większą kostkę .Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku 200 stopni około 1h obracając je co jakiś czas ,by nie przywarły .W między czasie robimy nasza surówkę . Obieramy marchewkę i cebule .Z kapusty wykrajamy twarda część i dzielimy na mniejsze kawałki .Wrzucamy do robota kuchennego używając małych oczek .cebule kroimy w cieniutkie plasterki . wszystko mieszamy ,dodajemy sól ,pieprz ,odrobinę soku z cytry i trochę Stevi do smaku .mieszamy odstawiamy do lodówki .Steki nacieramy oliwa i sosem sojowym doprawiamy przyprawą do mięs .na rozgrzaną patelnie wrzucamy i smażymy około 4 min z jednej strony . Surówka wyszła na 4 osoby,polecam włożyć do słoika i odstawić w ciemne chłodne miejsce do następnego obiadu będzie idealna .