Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zapiekanka , zbiór składników np. z poprzedniego dnia
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 163
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 163
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Siekamy zioła nać pietruszki i bazylii.Udka też pokrój na kawałki..Dno naczynia żaroodpornego posmaruj oliwą, i wyłóż połowę makaronu, posyp pieprzem i papryką.Wyłóż na to kurczaka, posyp nać i bazylia. Przykryj drugą częścią makaronu, posyp ziołami prowansalskimi.Posyp startym żółtym serem , pieprzem i solą ,Zalej śmietanką .Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180! C, 15-20 min.Smacznego.