Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Suflet z szynką i serem"
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 68
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 800
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 68
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 800
Składniki
Dynię obieramy, czyścimy z pestek, miąższ kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka, zalewamy bulionem, doprawiamy solą i gotujemy do miękkości. Osączamy na sicie.
Oczyszczony por kroimy w cienkie plastry, a szynkę w kostkę. Szynkę, por i ugotowaną dynię mieszamy. Całość przekładamy do nasmarowanego tłuszczem naczynia do zapiekanek.
Ser ścieramy na tarce o małych oczkach. Wymieszaną z jajkami śmietanę doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dorzucamy starty ser. Wylewamy na dynię w brytfannie. Wstawiamy na 20 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Podajemy na ciepło.Źródło: Rewia