Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serowa, jarska potrawa, która nasyci niejednego łakomczuszka. :)
mikser, naczynie żaroodporne o pojemności 1, 5 l, rondelek, patelnia, miska
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 61
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 999
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 61
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 999
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Składniki
1. Zetrzeć ser na tarce o grubych oczkach 2. Zagotować w rondelku mleko z 5 łyzkami masła, przyprawami - mieszać. 3. Dodać mąkę i mieszać tak długo aż ciasto będzie dobrze odchodzić od dna naczynia. Zdjąć rondelek z ognia. 4. Dodać żółtka mieszając, wsypać koperek, natkę, szałwię, ciągle mieszając. 5. Następnie ubić białka na sztywno i wymieszać delikatnie z serową masą. 6. Nasmarować naczynie żaroodporne masłem i napełnić je masą. 7. Piec w piekarniku na góra dół przez 40 minut w 175°C beż przykrycia.
SOS 1. Obrać i pokroić cebulę w kostkę. Zeszklić ją na patelni na maśle lub oliwie z oliwek. 2. Do cebuli dodać puszkę pomidorow. Zagotować i przyprawić. Suflet podawać na talerzu z sosem. Smacznego! :)