Studencka zapiekanka makaronowa z pieczarkami.

Studencka zapiekanka makaronowa z pieczarkami.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Szybkie, tanie danie na obiad dla studentów.

Składniki

  • 35 dag makaronu
  • 20 dag pieczarek
  • 1 biała cebula
  • ½ litra śmietany
  • sól i pieprz do smaku
  • gałka muszkatołowa do smaku
  • 10 dag startego żółtego sera
  • 2 łyżki masła
  • tłuszcz do formy

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Makaron ugotować na półmiękko w osolonej wodzie i odsączyć na sicie. Pieczarki oczyścić, pokroić razem z cebulą i usmażyć na maśle z przyprawami, po czym wymieszać ze śmietaną. Makaron wymieszać z startym serem, połączyć z pieczarkami i wymieszać. Żaroodpornie naczynie wysmarować tłuszczem, przełożyć makaron. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiec przez około 20 minut. Podawać z kiszoną kapustą lub ogórkiem.

Składniki
  • 35 dag makaronu
  • 20 dag pieczarek
  • 1 biała cebula
  • ½ litra śmietany
  • sól i pieprz do smaku
  • gałka muszkatołowa do smaku
  • 10 dag startego żółtego sera
  • 2 łyżki masła
  • tłuszcz do formy
Składniki