Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wyśmienite, dużo składników dla zdrowia
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 111
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 42
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 424
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 111
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 42
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 424
Składniki
ciasto: składniki mieszamy do gładkości; następnie zaparzamy gotując wodę najlepiej w misce ceramicznej ( grubej i przykrywamy po wylaniu wody na ok. 5 minut ciasto, ta czynność powtarzamy trzykrotnie
składniki farszu kroimy, wrzucamy na gorąca patelnię na rozgrzany olej, po ok. 15 minutach wrzucamy mięso i tak jeszcze przez ok. 10 minut, odstawiamy do przestygnięcia
rozwałkowujemy ciasto uważając by nie rozrywać go, kładziemy plastry sera żółtego i nakładamy przestudzony, ale nie zimny, farsz mięsno paprykowy kształtujemy niby roladę ale przypominającą wyglądem bochenek chleba
całość wkładamy do piekarnika rozgrzanego do ok. 180 C; na około 40 minut podajemy na ciepło, na zimno, z przystawkami ( surówka warzywna ) z ketchupem łagodnym bądź pikantnym; , według smaku każdego jedzącego, SMACZNEGO