Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Strudel z łososiem"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 70
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 140
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 764
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 672
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 70
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 140
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 764
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 672
Składniki
1/2 litra osolonej wody zagotuj z listkami laurowymi. Łososia umyj i osusz. Oprósz pieprzem. Połóż na sitku do gotowania na parze i włóż do garnka z wrząt kiem. Paruj ok. 10 minut na małym ogniu.
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Podsmaż na maśle, dodając szpinak. Dopraw gałką, solą i pieprzem. Po 5 min zdejmij z ognia, wymieszaj z jajkami i śmietaną.
Ciasto rozwiń. Rozłóż na nim szpinak, posyp serem i bułką. Połóż plasterki łososia i zwiń ściśle jak roladę. Posmaruj żółtkiem. Piecz na blaszce wyłożonej pergaminem (30 min. w 180°C).Źródło: Naj