Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Strucla z kaczki z morelami"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 218
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 512
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13927
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 218
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 512
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13927
Składniki
Pomarańczę umyj w ciepłej wodzie i zetrzyj skórkę. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż pokrojone warzywa. Dodaj morele, uprażone na suchej patelni orzeszki i mięso. Całość zalej bulionem i gotuj, aż woda prawie wyparuje. Następnie wrzuć drobno posiekaną pietruszkę, kminek, sól, pieprz i skórkę pomarańczy. Wlej wyciśnięty sok z pomarańczy.
Ciasto francuskie przekrój na 2 części i rozwałkuj na prostokątne placki. Na każdym z nich rozłóż połowę schłodzonego farszu, owiń farsz ciastem i sklej boki,. Struclę przenieś na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmaruj rozmąconymi żółtkami i posyp sezamem.
Piecz w nagrzanym piekarniku około 25 minut w temperaturze 180° C. Gdy wystygnie, pokrój i podawaj np. z dipem jogurtowym.Źródło: Na żywo