Stromboli z Mozzarellą

Stromboli z Mozzarellą
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: ciacho50
Stromboli-pizza rolowana z serem mozzarella i dodatkami. Włoski przepis.

Składniki

  • 9 kromek chleba tostowego
  • 1 duży pomidor
  • 15 dkg mozzarelli
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • włoski sos pomidorowy
  • świeże listki bazylii

Przygotowanie

  1. Pomidora parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy na plastry.
    Ser trzemy na tarce o grubych oczkach.
    Szczypiorek siekamy.
    Kromki układamy tak aby zachodziły za siebie. Wałkujemy. Wierzch smarujemy sosem pomidorowym, kładziemy pokrojone pomidory. Należy posypać bazylią, posolić i popieprzyć.
    Na pomidory sypiemy starty ser mozzarella i szczypiorek. Zawinąć mocno we folię. Dać do lodówki na godzinę.
    Piec na suchej patelni z każdej strony. Przed pieczeniem należy folię zdjąć.

Komentarze do przepisu (3)

Pani_Domu 15 lipca
Bardzo fajny pomysł :)
Docherro 15 lipca
Super!!!
Futka 20 lipca
Wspaniały i jaki pyszny przepis! <3
Składniki
  • 9 kromek chleba tostowego
  • 1 duży pomidor
  • 15 dkg mozzarelli
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • włoski sos pomidorowy
  • świeże listki bazylii
Składniki