Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki strogonow smakuje wybornie.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 115
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 574
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 115
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 574
Składniki
Wykonanie: Cebulę obrać, pokroić w plasterki i zeszklić na maśle. Paprykę, pieczarki oczyścić, pokroić w paski. Mięso opłukać, pokroić w kostkę , wrzucić do garnka z dwoma łyżkami oliwy i lekko podsmażyć. Następnie dodać podsmażoną cebulę, pieczarki oraz paprykę. W bulionie rozpuścić koncentrat pomidorowy i 1 ½ łyżki mąki, dodać do mięsa, doprawić do smaku i dusić na wolnym ogniu do miękkości. W połowie duszenia dodać pokrojonego w plasterki ogórka. Gdy mięso będzie miękkie zaciągnąć śmietaną, w razie potrzeby doprawić do smaku i chwilę podgotować, zdjąć z ognia i podawać z pieczywem.