Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Strogonow tradycyjnie przyrządza się z mięsa wołowego, ale tym razem proponuję wersję z wieprzowiny.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 32
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1980
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 32
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1980
Składniki
Szynkę pokroiłem w paski. Cebulę i czosnek posiekałem w kostkę. W garnku rozgrzałem olej, wrzuciłem pokrojoną szynkę i smażyłem około 10 minut.
Następnie dodałem do garnka cebulę z czosnkiem, chwilę podsmażyłem i zalałem bulionem, dusiłem około 20 minut.
W osobnym naczyniu wymieszałem mąkę, śmietanę i przecier pomidorowy. Do powstałej mikstury dodałem kilka łyżek gorącego bulionu, wymieszałem a następnie całość wlałem do garnka i dusiłem aż sos zgęstnieje.
Strogonowa podałem z ryżem, ale równie dobrze może być kasza, chleb czy nawet ziemniaki...