Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Strogonow z selerem"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Składniki
Mięso oczyść, pokrój w paseczki, posyp mąką. Przesmaż na 2 łyżkach oleju, przełóż do garnka. Obraną cebulę poszatkuj, pieczarki oczyść, pokrój w plasterki razem z selerem. Na 2 łyżkach oleju obsmaż pieczarki z cebulą. Dopraw solą i pieprzem, przełóż do mięsa. Dodaj 2 ziarna ziela i liść laurowy. Podlej 3 szkl. wody. Duś 30 minut.
Dodaj seler naciowy. Duś jeszcze 10 minut. Wkrój ogórki, dopraw 2 łyżkami przecieru. Na koniec dodaj śmietanę. Danie dopraw solą, pieprzem, słodką papryką i chili.
porcji, czas ok. 60 min; porcja – 360 kcal, cena 3,10 złŹródło: Świat kobiety