Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Energia: 658 kcal Węglowodany: 71 g Tłuszcz: 18 g Białko: 42 g
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 297
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 513
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 297
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 513
Składniki
1. Kaszę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W garnku rozgrzej połowę oleju. Cebulę pokrój w pióra i zeszklij. Dla aromatu możesz dodać liść laurowy i ziele angielskie. 2. Pieczarki pokrój w plastry, a paprykę w paski i dorzuć do cebuli. Smaż na średnim ogniu przez ~5 minut, od czasu do czasu mieszając. 3. Umyj mięso, oczyść i pokrój w paski. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż mięso z każdej strony. Następnie wrzuć je do garnka z warzywami. 4. Bulion rozcieńcz wodą zgodnie z instrukcją na opakowaniu i zagotuj. Dodaj passatę, słodką i ostrą paprykę, sól oraz pieprz. Wymieszaj i gotuj do miękkości mięsa. 5. Pokrój ogórka na grubą kostkę, dodaj do garnka i zamieszaj. Skosztuj i dopraw, jeśli jest taka potrzeba. 6. Gulasz podawaj z kaszą.