Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Steki wołowe z kolorową jarzynką"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Wymieszaj w dużej płaskiej misce 1/4 szklanki oliwy, obrany i pokrojony w plasterki czosnek oraz listki tymianku (z łodyżkami). Obtocz w marynacie steki i wstaw do lodówki na 20 minut.
Wylej na patelnię resztę oliwy i rozgrzej ją. Cebulę obierz i pokrój, wrzuć na oliwę, smaż 2-3 minuty. Dodaj pokrojoną na 3-centymetrowe kawałki fasolkę szparagową, przecier pomidorowy, cukier i wodę. Przykryj i duś 10-15 minut, aż fasolka zmięknie.
Rozgrzej patelnię grillową i smaż steki, po 1-2 minuty z każdej strony lub aż będą miękkie. Podawaj natychmiast, z jarzynką i pokrojoną w cząstki cytryną.Źródło: Olivia