Stek z udźca wołowego z sałatką

Stek z udźca wołowego z sałatką
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
drogie
avatar Autor: mdimension
Stek z udźca wołowego z sałatką

Składniki

  • Mięso z udźca wołowego - 2 kawałki
  • Olej, oliwa z oliwek
  • Mix sałat
  • 1 papryka
  • Pomidory koktajlowe - kilka
  • Bułka
  • Przyprawy

Przygotowanie

  1. Mięso musi poleżeć trochę po wyjęciu z lodówki.

    Następnie kładziemy na rozgrzaną patelnię.

    W tym przypadku nie udało się osiągnąć klasycznego timingu 2-4-6 minut,

    Dobre wysmażenie ("well done"), mięso osiągnęło po około 13 minutach, przewracane co 1-2 minuty na drugi bok.

    Sałatkę zrobiłem z sałaty, papryki, pomidorów koktajlowych, polałem oliwą z oliwek.

    W tym przypadku bułka pszenna a'la ciabata.

Składniki
  • Mięso z udźca wołowego - 2 kawałki
  • Olej, oliwa z oliwek
  • Mix sałat
  • 1 papryka
  • Pomidory koktajlowe - kilka
  • Bułka
  • Przyprawy
Składniki