Stek z tuńczyka

Stek z tuńczyka
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
drogie
avatar Autor: Obserwator
Prosto , szybko, pysznie. A jak mogłoby być skoro to przepis Magdy Gessler

Składniki

  • stek z tuńczyka ok. 200 g , 2 cm grubość
  • suszony rozmaryn
  • pieprz kolorowy
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • cytryna

Przygotowanie

  1. Marynata : wymieszałem oliwę z rozmarynem, solą i zmielonym pieprzem.
    Posmarowałem marynatą steki z obu stron. Odstawiłem na 15 minut.
    Patelnię grillową mocno rozgrzałem. Smażyłem tuńczyka po minucie z obu stron.

Komentarze do przepisu (3)

Futka 13 grudnia 2014
Boski! Uwielbiam świeżego tuńczyka, choć nie często go kupuję, gdyż cena jest dość zaporowa... Twoja... Czytaj całość »
Boski! Uwielbiam świeżego tuńczyka, choć nie często go kupuję, gdyż cena jest dość zaporowa... Twoja propozycja jest wyśmienita!!! :)
Konto usunięte 13 grudnia 2014
Wspaniały :)
Jagoda50 14 grudnia 2014
Wspaniale wygląda i zapewne tak smakuje.
Składniki
  • stek z tuńczyka ok. 200 g , 2 cm grubość
  • suszony rozmaryn
  • pieprz kolorowy
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • cytryna
Składniki