Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Stek rozmarynowy"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 127
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 152
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 874
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 127
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 152
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 874
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Składniki
ok. 30 minut.
Kukurydzę osączyć na sitku. Paprykę rozciąć, usunąć pestki, pokroić w drobną kostkę. Pomidory umyć, usunąć środki z pestkami, miąższ pokroić w kosteczkę. Cebule obrać, posiekać. Chili rozciąć, czubkiem noża usunąć pestki, strączek umyć, drobniutko pokroić. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z sokiem wyciśniętym z limonki. Dodać kukurydzę i rozdrobnione wcześniej warzywa. Salsę przyprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić w chłodne miejsce.
Plasterki polędwicy poprószyć solą i pieprzem. Owinąć gałązkami rozmarynu i obwiązać mocną bawełnianą nitką. Na patelni rozgrzać olej. Włożyć mięso. Szybko je obsmażyć z obu stron. Zmniejszyć płomień, smażyć jeszcze 6 minut. Od czasu do czasu stek obracać. Podawać z salsą pomidorową i ewentualnie kawałkiem bagietki.Źródło: Życie na gorąco