Stamppot wegetariański:-)

Stamppot wegetariański:-)
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Rapa
Prosty przepis rodem z Holandii. Danie jednogarnkowe!

Składniki

  • Ziemniaki 1,5kg
  • szpinak w liściach mrożony - 700gr
  • Orzechy nerkowca - 3 garście
  • Orzechy piniowe - 30gr
  • Serek kanapkowy - 200gr
  • Mleko - 1/3 szklanki
  • Pieprz
  • Sól

Przygotowanie

  1. Przede wszystkim obieramy nasze ziemniaki. Wrzucamy je do garnka i gotujemy do miękkości.
    Odmrażamy nasz szpinak wrzucając go do garnka na palnik cały czas mieszając lub w mikrofali.
    Orzechy nerkowca trzeba pokroić w drobne kawałki.
    Ugotowane ziemniaki odcedzamy. Teraz wszystko możemy wrzucić do garnka, czyli szpinak(musi być ciepły i odcedzony z wody. Najlepiej go wrzucić na sitko), orzechy nerkowca, piniowe, serek, wlewamy mleko, solimy i pieprzymy. Na koniec wszystko trzeba porządnie wymieszać i już można podawać na talerz.

    Link do filmu z przygotowań znajdziecie pod spodem:-)

    Życzę smacznego!!!

    3majcie się zdrowo! Pozdrowienia!

Komentarze do przepisu (5)

RITAcreative- 19 marca
Ciekawy przepis. Szpinak lubię, tak więc trzeba wypróbować.
Ps. wizyta u fryzjera udana ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Rapa 19 marca
Dzięki bardzo:-)
wege_garnuszek 20 marca
zamiast mleka i sera może mleczko kokosowe.
z cieciorka to będzię chyba sabji...
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Ziemniaki 1,5kg
  • szpinak w liściach mrożony - 700gr
  • Orzechy nerkowca - 3 garście
  • Orzechy piniowe - 30gr
  • Serek kanapkowy - 200gr
  • Mleko - 1/3 szklanki
  • Pieprz
  • Sól
Składniki