Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śródziemnomorskie paczuszki"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
45 min • Porcja 350 kcal • Koszt porcji ok. 3,50 zł • Przepis na 4 porcje
Warzywa myję. Pomidor obieram ze skórki, a paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych. Wszystkie warzywa kroję w kostkę i podsmażam na oleju, aż będą miękkie, doprawiam. Przekładam do miseczki.
Płat ciasta francuskiego rozkładam i rozmrażam. Z ciasta wykrawam nożem szerokie prostokąty. Na każdym prostokącie układam farsz warzywny i zamykam tak, by uformować zgrabną paczuszkę. Dokładnie dociskam brzegi ciasta widelcem.
Jajko roztrzepuję, dodaję parmezan. Masą smaruję paczuszki. Ciastka układam na blasze wyłożonej pergaminem.
Piekę w piekarniku nagrzanym do 220°C, aż się przyrumienią.
Aneta Klimecka z Katowic.Źródło: Kobieta i życie