Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W dzisiejszym przepisie w roli głównej występują ziemniaki Royals Jersey. Mój ulubiony gatunek młodych ziemniaków. Przywiozłam je z przepięknej wyspy Jersey, aby pokazać Wam jeden z tradycyjnych sposobów ich przyrządzania. Każde inne młode ziemniaki będą wspaniale smakować przygotowane w ten sposób.
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 183
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 116
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 183
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 116
Składniki
Ziemniaki dobrze umyć i ugotować w osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki odlać, odparować i pokroić na grubsze plastry.
Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić na niej pokrojona w piórka cebule. Do podsmażonej cebuli dodać masło i pokrojone ziemniaki. Doprawić sola i pieprzem i podsmażyć około 5 minut. Pod koniec, do ziemniaków dodać wędzona paprykę oraz posiekany szczypiorek i miętę. Podsmażyć dosłownie jedna minute aby papryka nie zmieniła smaku na gorzki. Smacznego!