Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Spaghetti ze szpinakiem, pomidorami i parmezanem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2122
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2122
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Składniki
Szpinak oczyść, opłucz. Cebule obierz i posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Pomidorki umyj, pokrój na połówki. W garnku zagotuj wodę. Na wrzątek wrzuć szpinak, gotuj 2 min, odcedź i dokładnie osącz na sitku.
Spaghetti ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Na patelni rozgrzej oliwę, zeszklij cebulę, dodaj czosnek i szpinak. Duś 4 minuty, stale mieszając. W połowie duszenia dodaj pomidorki. Dopraw solą, pieprzem i słodką papryką. Makaron odcedź, osącz na sitku i wymieszaj z duszonymi warzywami i drobno startym parmezanem. Przed podaniem posyp grubymi wiórkami parmezanu i uprażonymi orzeszkami pinii.
Czas przygotowania: 40 minut 640 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień