Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla miłośników makaronu i szparagów:)
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 174
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 413
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 448
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 174
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 413
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 448
Składniki
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Szparagi oczyścić,usunąć zdrewniałe końcówki i wrzucić do wrzącej wody.Gotować parę minut ( tak by ich za bardzo nie rozgotować). Odcedzić. Na patelni rozgrzać masło,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pocięte na mniejsze kawałki szparagi. Śmietanę wymieszać z żółtkami,dodać do szparagów i dokładnie wymieszać.Podgotować mieszając ok 3-5 minut,doprawić solą i pieprzem. Gotowy sos wymieszać z makaronem.Smacznego:)